tintapatron - toner 
Bezár
 
        tintapatron töltés, toner töltés, utángyártott tintapatron, utángyártott tonerkazetta, új és használt
        tintapatronok és tonerkazetták lézernyomtatókhoz és tintasugaras nyomtatókhoz

Tintapatron, toner tintapatron tonerkazetta újratöltés

Keresés


Keresett termék neve:

 Tintapatron töltés, toner töltés- Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó kereső szó:

hp deskjet 2130, parts, HP 85A, epson epl tonnerek, hp6510, ce285, hp2054a, 285a, Brother MFC-5440CN, t7893

Top 50


Canon i9900
Canon i9950
Canon MP630
Canon MP540
Canon MP980
Canon MP620
Canon PIXMA iP6700D
Canon PIXMA iP6600D
Canon PIXMA iP5200R
Canon PIXMA iP5300
Canon PIXMA iP8500
Canon Pixma iP3600
Canon Pixma iP4600
Canon PIXMA MP600R
Canon PIXMA MP810
Canon PIXMA MP830
Canon PIXMA MP800
Canon PIXMA MP530
Canon PIXMA MP600
Canon PIXMA MP500
Canon PIXMA MP970
Canon PIXMA Pro9000
Epson Stylus SX100
Epson Stylus SX400
Epson Stylus SX205
Epson Stylus SX105
Epson Stylus SX200
Epson Stylus SX405
Epson Stylus S20
epson tintapatron
HP Designjet Z3100
HP Designjet Z2100
HP DesignJet 5500ps UV
HP DesignJet 5000ps UV
HP DesignJet 4000ps
HP DesignJet 5000ps
HP DesignJet 5500ps
HP DesignJet 5500 UV
HP DesignJet 4000
HP DesignJet 5000
HP DesignJet 5500
Lexmark C544
Lexmark X544
remax patron
Xerox Phaser 6300
Xerox Phaser 6350
Xerox Phaser 1235
Xerox Phaser 7700
Xerox Phaser 2135
Xerox Phaser 7400

Kazetta töltésNyereményjáték


Tintapatron, tonerkazetta? 5.000 Ft értékű ajándékutalvány INGYEN! Minden héten csütörtökön délelőtt 10 és este 6 óra között...

Ha itt a legelső név a tiéd és a mai dátum szerepel mellette, akkor Te vagy a heti nyertes!

 Játékszabályok itt.

Telefonálj, mert ha csütörtökön délután 6 óráig nem hívsz, akkor az 5.000 Ft-os ajándékutalványodat mi tesszük zsebre...
+3630/550-90-65


HETI NYERTESEK:

Solymár Károly2019. 03. 14.
vass andrea2019. 03. 07.
Csákányos Sándorné2019. 02. 28.
Lengyel Mónika2019. 02. 21.
Husiné Fazekas Renáta2019. 02. 14.
Molnár Zsolt2019. 02. 07.
Szatlóné Bakos Zsuzsanna2019. 01. 31.
Tóth Kristóf2019. 01. 24.
Vidáné Vida Szilvia2019. 01. 17.
Török Éva2019. 01. 10.
További nyertesek

 

 

 

Tintapatron töltés, toner töltés- - Amibe a toner való, azaz hogyan működnek a Lézernyomtatók?Amibe a toner való, azaz hogyan működnek a Lézernyomtatók?

A tintasugaras nyomtatás kifejezés pontosan jellemzi önmagát és magát a folyamatot – hiszen az ilyen nyomtatók apró tintasugarakkal készítenek képmást. A lézersugaras nyomtató neve azonban ennél jóval rejtélyesebb – hogy tud egy lézersugár, egy fénysugár leveleket írni és képeket rajzolni a toner segítségével?
Ebben a cikkben tisztázunk minden rejtélyt a lézernyomtatóval kapcsolatban, és szemléltetjük, hogy jut el egy oldal a képernyődről a papírra. Azt már tudjuk, hogy a lézernyomtatás néhány alapvető tudományos törvényen alapul és kivételes módon történik.

Amibe a toner való…
Statikus elektromosság

A lézernyomtatás elsődleges alapja a statikus elektromosság, mely pontosan ugyanaz az energia, amitől a szárítóban „összeragadnak” a ruhák, vagy,  ahogy a villám keresztezve a viharfelhőt belecsap a földbe. A statikus elektromosság egyszerűen egy elektromos töltés, ami egy szigetelt tárgyon keletkezik, a lufi is így viselkedik az emberi testtel érintkezve. Mivel az ellentétes töltésű atomok vonzzák egymást, az ellentétes statikus elektromossággal feltöltött tárgyak is egymáshoz tapadnak.

Egy papír útja a lézernyomtatóban.

lézernyomtató - papír útja - toner 

A lézernyomtató ezt a jelenséget egyfajta ideiglenes ragasztóként használja fel. Ennek a rendszernek legalapvetőbb alkatrésze a fotoreceptor, ami egy forgódob vagy henger. Ez a dobrendszer fotokonduktív anyagból készül.

 

Amibe a toner való…
A dob

Először a dob pozitív töltést kap a koronadrót által, ez egy drót, ami keresztülfut a dobon. (Manapság a nyomtatók, melyek koronadrót helyett, egy töltéssel rendelkező hengert használnak, ám az alapfolyamat és törvény akkor is ugyanez.) Ahogy a dob forog, a nyomtató apró lézerszemcséket vetít a felszínre, hogy bizonyos pontok töltés nélkülivé váljanak. Ilyen módon a lézer elektromos töltés segítségével „lerajzolja” a nyomtatásra váró levél vagy kép mintáját – vagyis készít egy elektrosztatikus képmást a dokumentumról. Ez a rendszer felcserélt töltésekkel is működik, ami végül is egy pozitív elektrosztatikus képmás egy negatív háttérrel.

A lézer „rajzol” a forgó fotokonduktív dobra.

 

toner - lézernyomtató

 

Miután elkészült a minta, a nyomtató pozitív töltésű toner porral vonja be a dobot – más szóval finom, fekete porral. Mivel pozitív töltésű, a toner a dobnak csak a negatív töltésű részeire tapad rá, a pozitív „háttérre” nem. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, mintha ragasztóval írnánk egy szódásflakonra, majd beszórnánk liszttel: a liszt csak a ragasztóval bevont részeken tapadna meg, így végül marad egy porral írt üzenetünk.

 

Mielőtt a papír rátekeredne a dobra, az egyik koronadróttól negatív töltést kap. Ez a töltés erősebb, mint az elektrosztatikus vázlat negatív töltésű részei, tehát a papír képes magához húzni a tinta szemcséit. Ugyanolyan sebességgel mozog, mint a dob, így a papír pontosan „felszedi” a vázlat részleteit. Miután a papírra átragadt a tinta, egy újabb koronadrót azonnal eltávolítja róla a töltést, megakadályozva ezzel, hogy a papír hozzáragadjon a dobhoz.

Ez egy lézernyomtató legfontosabb alkatrésze

 

toner

 

Amibe a toner való…
A beégetőmű

Végezetül a nyomtató keresztülviszi a papírt a beégetőn, ami egy pár henger.  Ahogy a papír áthalad a hengerek között, a laza tonerszemcsék összeolvadnak a papír szöveteivel. A beégető végül kiküldi a papírt a tálcára, és kész a nyomtatott oldal. Az olvasztó természetesen fel is melegíti a papírt, ezért meleg a papír, amikor egy nyomtatóból vagy egy fénymásolóból kijön.

tonerkazetta

De mi védi meg a papírt attól, hogy ki ne gyulladjon? Elsősorban a sebesség – a papír olyan gyorsan áthalad az olvasztón, hogy nincs ideje túlságosan felforrósodni.

Miután a toner rákerül a papírra, a dob felszínén áthalad a lámpa. Ez az erős fény a fotoreceptor teljes felszínét megvilágítja, törölve ezzel a teljes elektromos vázlatot. Ezután a dob elhalad a koronadrót előtt is, ami pozitív töltéssel újratölti azt.

Tehát mindössze ennyi a nyomtatás menete. Persze, ha az egész folyamatot egyben nézzük, akkor jóval összetettebb. A következőkben minden egyes alkotóelemet részletesen megvizsgálunk, hogy végül megértsük, hogyan készül el egy szöveg vagy kép olyan gyorsan és pontosan.

 

Amibe a toner való…
A vezérlő

Mielőtt egy lézernyomtató bármit is tenne, szüksége van az oldal adataira, hogy feldolgozás után papírra tudja vinni. Ez a lépés a nyomtató saját vezérlőjének feladata.

A nyomtatásvezérlő a lézernyomtató legfőbb fedélzeti számítógépe. Egy porton keresztül (pl. USB) kommunikál a házi számítógéppel (ami lehet pl. a te számítógéped). A nyomtatási folyamat elején tehát a lézernyomtató és a számítógép adatot cserélnek, itt mindig a nyomtató vezérlője irányít; azaz elindítja a számítógép adatküldését, majd leállítja, amíg feldolgozza a kapott információt.

lézernyomtató port

 

 

Egy lézernyomtatónak többféle kommunikációs portja van.

Egy irodában egy lézernyomtató egyszerre több számítógéppel is össze lehet kötve, így egyszerre több dolgozó is tud nyomtatni saját számítógépéről. A vezérlő minden egyes csatlakoztatott számítógépet külön-külön kezel, tehát párhuzamosan több csatornán is képes kommunikálni. Éppen emiatt a tulajdonságuk miatt olyan népszerűek a lézernyomtatók.

 

Amibe a toner való…

Nyelv

Ahhoz, hogy a nyomtató vezérlője és a számítógép kommunikálni tudjon, ugyanazt a nyelvet kell használniuk az oldal adatainak egyeztetésekor. Régebbi nyomtatóknál a számítógép egy speciális formátumú szövegfájlt, egy kódot és néhány alapvető formázási instrukciót küldött a nyomtatónak. Mivel ezeknek a régebbi nyomtatóknak csak néhány betűtípusuk volt, ez egy elég egyszerű művelet volt.

Ma már több száz betűtípus közül választhatunk, így akár komplett grafikákat is nyomtathatunk. Ám ahhoz, hogy ezt a rengeteg különböző információt kezelni tudja, a nyomtatónak egy jóval összetettebb nyelvet kell ismernie.

Az elsőszámú nyomtatónyelvek ma a Hewlett Packard PCL nyelve (Printer Command Language) és az Adobe Postscript nyelve. Mindkettő vektorok segítségével ír le egy oldalt – ezek geometriai formák matematikai értékei, pontok sorozatai (bittérképek). A nyomtató veszi a vektorokat, és bittérképpé alakítja őket. Ilyen módon a nyomtató képes komplett oldalakat fogadni és feldolgozni, tartalmazzon az bármilyen betűtípust vagy képet.

Néhány nyomtató a jól bevált PCL helyett a GDI (graphical device interface) formátumot alkalmazza, aminél a számítógép saját maga készíti el a pontsort, így a nyomtató vezérlőjének már semmit nem kell átalakítania – csupán továbbküldeni a pont instrukciókat a lézernek.

A legtöbb lézernyomtatóban azonban a vezérlőnek önállóan kell összerendezni a számítógéptől kapott adatokat. Ezek az adatok tartalmaznak minden lényeges parancsot, ami a nyomtató feladatára vonatkozik – milyen papírt használjon, hogyan formázza meg az oldalt, milyen betűtípust alkalmazzon, stb. Ahhoz, hogy a nyomtató hibátlan munkát végezzen, a vezérlőnek pontos sorrendben kell megkapnia az összes parancsot.

  

Amibe a toner való…
Oldalszerkesztés

Miután megvan az adathalmaz, a vezérlő ezek alapján összerakja, hogyan is fog kinézni az oldal. Beállítja a szöveg margóit, rendezi a szavakat és elhelyezi a képeket, ha van. Az oldal összerendezése után egy speciális processzor fogja az oldal adatait – vagy teljes egészében vagy részenként – és apró pontsorokra tördeli. A következő részben látni is fogjuk, hogy a nyomtatónak ilyen formában kell az oldal, a lézer pedig majd a fotoreceptor dobján átírja.

A legtöbb lézernyomtató vezérlője minden nyomtatási adatot elment saját memóriájába, így sorba tudja rendezni a különböző feladatokat, vagy pl. időt spórol, ha egy dokumentumból több példányt kell nyomtatni (nem kell újra lekérni az adatokat a számítógéptől, hiszen a memóriában már megvannak).

Amibe a toner való…

A lézer

Mivel tulajdonképpen a lézer „rajzolja” meg az oldalt, a nyomtató lézerrendszerének rendkívül precíznek kell lennie.

A hagyományos lézerrendszer a következőkből áll:

Egy lézer, egy mozgatható tükör és egy lencse.

A lézer az oldal adatait – apró pontokat, melyek végül szöveggé vagy képpé állnak össze – egyszerre egy vízszintes vonalban kapja meg. Ahogy a sugár a dob körül mozog, a lézer minden egyes nyomtatandó pontra erős fényt bocsát, az üres helyekre azonban nem.

toner - lézernyomtató

 

A lézer a sugarat magát nem mozgatja, csak egy tükör irányába kilendíti azt. Ahogy a tükör mozog, lencsék sorozatán át megvilágítja a sugara. Ez a művelet korrigálja a torzulást, melyet a tükör és a dobon lévő pontok közötti távolság állandó változása okoz.

Az oldal írása

A lézerrendszer csak egy sávban, vízszintesen mozog. Minden vízszintes ütem után a nyomtató továbbmozdítja a fotoreceptor dobot, így a lézer már rajzolhatja is a következő sort. Ezt a pontos összehangolási műveletet egy kicsi nyomtató-számítógép végzi, még nagyobb sebességnél is precízen.

Néhány lézernyomtató LED-eket (fénykibocsátó diódákat) használ az oldal nyomtatása közben. Ez sokkal költséghatékonyabb, mint a valódi lézerrendszerek, azonban a végeredmény korántsem tökéletes, így drága, profi nyomtatókban nem találunk ilyet.

 

Amibe a toner való…
A toner alkalmazása

De hogyan is helyezi rá a nyomtató a tonert a dobon lévő elektrosztatikus vázlatra? A tonerpor a tintatartóban helyezkedik el; ez egy kicsi tároló. A nyomtató összegyűjti a kellő mennyiségű tonert a tárolóból; ezt egy előhívó-berendezéssel teszi. Az „előhívó” tulajdonképpen kicsi, negatív töltésű, mágneses szemcsék összessége. Ezek az apró szemcsék egy forgó, fém hengerre gyűlnek össze, ami végül „kihordja” a tonert a tárolóból.

 

Az előhívó negatív töltésű szemcséi magukhoz vonzzák a pozitív töltésű toner részecskéket. A dobhoz érve a henger lesöpöri a szemcséket, és mivel az elektrosztatikus vázlat sokkal erősebb negatív töltéssel rendelkezik, mint az előhívó szemcséi, a dob végül bevonzza a tintarészecskéket.

 

 

tonerkazetta

 

 

Sok nyomtatóban a tonertartó, az előhívó és a dobrendszer egyetlen, cserélhető patronban helyezkedik el.

A dob végül elhalad a papír fölött, ami még erősebb töltéssel rendelkezik, így magához vonzza a toner részecskéket. Begyűjtve a tonert, a papír töltését egy koronadrót azonnal semlegesíti. Ezen a ponton az egyetlen dolog, ami a tonert a papíron tartja, az a gravitáció – ha ilyen állapotában ráfújnánk a lapra, eltűnne a vázlat. Hogy ez ne történjen meg, a papírnak át kell haladni az olvasztón, ami majd fixálja a tonert. Az olvasztó hengereit kvarclámpák hevítik, így a tonerben lévő műanyag összetevők megolvadnak, ahogy a papír áthalad.

De hogyhogy nem ragad rá a toner poros  papír az olvasztó hengereire? Ezért van teflonbevonat a hengereken; ez ugyanaz a tapadásmentes bevonat, ami megakadályozza, hogy a reggelink leragadjon az edény aljára.

 

Amibe a toner való…

Színes lézernyomtatók

Kezdetben a legtöbb lézernyomtató egyszínű volt (fekete írás fehér papíron). Ma azonban már rengetegféle színes nyomtató létezik.

Lényegében véve a színes nyomtatók ugyanazon az elven működnek, mint ez egyszínű nyomtatók, kivéve, hogy itt már az egész nyomtatási folyamat egymás után négyszer történik – ciánkékkel, magentapirossal, sárgával és végül feketével. E négy alapszín megfelelő arányban kombinálva a színek teljes skáláját képes előállítani.

 

Egy színes lézernyomtató belseje:

 

lézernyomtató belseje

 

Erre számtalan mód van. Néhány modellnek 4 tintája és 4 előhívó egysége van. A lézer megrajzolja az elektrosztatikus vázlatot az egyik színnel, majd annak aktiválja az adott szín előhívóját. Így ez a szín kerül először papírra, majd ugyanez a művelet megismétlődik a többi színnel is. Más nyomtatók még a vázlat elkészítése előtt mind a 4 színt ráteszik egy palettára.

Néhány, drágább nyomtatónak minden színre külön nyomtatóegysége van, ami tartalmaz egy lézerrendszert, egy dobot és egy tintaegységet. Ebben az esetben a papír végighalad mindegyik szín dobján és begyűjti a színeket.

 

Amibe a toner való…

A lézernyomtató előnyei

Tehát miért vegyünk inkább lézernyomtatót az olcsóbb tintasugaras helyett? A lézernyomtató legfőbb előnye a sebesség, a pontosság és a gazdaságosság. Egy lézernyomtató mozgása rendkívül gyors, így nagyobb sebességgel képes „írni”, és lézersugara állandó átmérőjének köszönhetően sokkal precízebben rajzol, mint egy tintasugaras.

A lézernyomtatók drágábbak is, ám fenntartásuk egyáltalán nem kerül több pénzbe – a tonerkazettákkal nyomtatható oldalak száma általában lényegesen magasabb a tintapatronokénál, és bár általábban drágább 1 tonerkazetta mint 1 tintapatron, mégis sokkal több festéket tartalmaz ezért 1 oldal kinyomtatása jelentősen olcsóbb. Az irodák, ahol sokszor hosszú dokumentumokat nyomtatnak, ezért is használják szívesebben a lézernyomtatót, hisz egy kisebb irodában egy ilyen gép mindenkit kiszolgál.

Eleinte a lézernyomtatók túl drágák voltak ahhoz, hogy valaki csak otthoni használatra vegyen egyet, ám mára már bebizonyosodott, hogy gazdaságossága miatt megéri az árát. A mai árakat nézve pedig kiderül, hogy egy kicsivel több pénzért már tintasugaras nyomtató helyett vehetünk egy alap lézernyomtatót is.

A technológia fejlődésével a lézernyomtatók ára törvényszerűen nő, ám napról napra újabb és újabb eszközök jelennek meg az elektrosztatikus nyomtatásra. Ennek ellenére sok feltaláló meggyőződése, hogy még mindig csak gyerekcipőben járunk a statikus elektromosság terén!

 (8 szavazat)Kérjük értékelje ezt a cikket:


Címkék: lézernyomtató elonyei, lézernyomtató toner feladata, lézernyomtató elonyei, lézernyomtató patron, hogyan működik a lézernyomtató, lézernyomtató toner csere milyen gyakran, fénymásolós lézernyomtató, mi a teflonbevonat feladata?, mivel működik a lézernyomtató, lézer nyomtató elonyeiHozzászólások... Amibe a toner való, azaz hogyan működnek a Lézernyomtatók?

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Amibe a toner való, azaz hogyan működnek a Lézernyomtatók?

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Amibe a toner való, azaz hogyan működnek a Lézernyomtatók?, lézer nyomtató elonyei, mivel működik a lézernyomtató, mi a teflonbevonat feladata?, fénymásolós lézernyomtató, lézernyomtató toner csere milyen gyakran, hogyan működik a lézernyomtató, lézernyomtató patron, lézernyomtató elonyei, lézernyomtató toner feladata, lézernyomtató elonyei

 

 

 tintapatron toner

Üzenőfal


 Tintapatron töltés, toner töltés- Elejére Tintapatron töltés, toner töltés- Vissza Tintapatron töltés, toner töltés- Következő Tintapatron töltés, toner töltés- Végére

"Tisztelt Vásárlóink! Sajnálattal kell közölnünk, hogy győri, illetve miskolci üzleteink végleg bezártak, nem működnek, "

Akkor a weboldalukon miért van még rajta?
Üdv.
A Megaparkban kapható ilyen toner "Philips pfa 822"?
Tisztelt Érdeklődők!

EGERBEN és BADAPESTEN A MEGAPARKBAN is várjuk Önöket szeretettel!

Tisztelettel Remax.
Tisztelt Vásárlóink és Kedves érdeklődők!

Sajnálattal közöljük, hogy Miskolcon, illetve Győrben már több éve megszűntek üzleteink, viszont DEBRECENBEN és NYÍREGYHÁZÁN továbbra is várjuk Önöket!!!
Tisztelettel, Remax.
Nem tudom mi van a céggel? Megsűnt. E-mailemet nem fogadják, telefont nem fogadják. Mi történt? Csödbe ment a cég? Tonnert szerettem volna töltetni!!!
Jó napot kivánok szeretnék érdeklödni hogy a Samsung MLT-D111L tonert mennyiért töltik újra?
Hello,Miskolcon van Remax ?
Hp M28a utángyártott keresek van nálatok? Ha igen mennyibe kerül?
Miért hirdetnek "nyerteseket", ha nem is veszik fel a telefont. Csaló banda!
Hello, az egri tesco üzletsoron működik még a bolt? Canon pixma ip2500hoz keresnék pg-40 black patront. Eredeti, utángyártott, töltés..minden érdekel. Köszi
 Tintapatron töltés, toner töltés- Elejére Tintapatron töltés, toner töltés- Vissza Tintapatron töltés, toner töltés- Következő Tintapatron töltés, toner töltés- Végére


Hozzászólások


22:44: Tisztelt Martin! Sajnos Győrben már nincs üzletünk, ráadásul ezeket a patronokat nem áll ...
Tintapatron töltés Győr, toner töltés Győrben...
15:23: Helló lenne nekem 7 DB bontatlan patronom, HP C4837A esetleg ti vásároltok fel ilyet? És ha nem ...
Tintapatron töltés Győr, toner töltés Győrben...
07:18: Helló! TN 1030 -as tonert töltenek-e Győrben, ha igen, mennyibe ...
Tintapatron töltés Győr, toner töltés Győrben...
08:34: Szeretnék érdeklődni, hogy Samsung ML-2106-os nyomtatóba van-e kazettájuk, és ha van mennyibe ...
Tintapatron töltés Debrecen, toner töltés Debrecenben...
11:20: Tisztelt ügyintéző! Kérdésem az hogy egy xerox 106R02763 tonnert feltöltenek-e? A másik ...
Tintapatron töltés Nyíregyháza, toner töltés Nyíregyházán...
17:47: Hp laserJet P1005 nyomtatót keresek megvételre. Vaaaan ...


 Tintapatron töltés, toner töltés- Akció    Tintapatron töltés, toner töltés- Akció

Akció

 

 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

REMAX Printer futár - tintapatron, nyomtatópatron, tintapatronok, eredeti tintapatronok, tintapatron töltés Debrecen toner töltés debrecen, titapatron töltés Nyíregyháza tonertöltés Nyíregyháza, tintapatron töltés Győr toner töltés Győr tintapatron töltés Miskolc toner töltés Miskolc tintapatron utántöltés, utángyártott tintapatron, canon tintapatron, eredeti tonerek, HP toner, Canon toner, Xerox toner, Epson toner, Lexmark toner, Samsung toner, toner töltés, tonerkazetta, toner, nyomtatópatronok, toner tintapatron

Webáruház készítés

Webáruház és közösségi portál készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing

  |  Téma: Tintapatron toner